A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 3/4 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag csokoládé puding
- 5 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1-2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
A habhoz:
- 4 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
A tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
A tojásokat szétválasztom és a sárgáját a cukorral habosra keverem, fokozatosan hozzáadom a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet, majd óvatosan hozzáforgatom a tojások felvert kemény habját. Egy tepsit kivajazom/lisztezem és két lapban kisütöm a piskótát 180 fokos légkeveréses sütőben. A csokoládé pudingot a tejjel és a kristálycukorral sűrűre főzöm, majd folytonos kevergetés mellett kihűtöm. A vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinghoz adom a két evőkanál kakaóporral és jó habosra kikeverem a krémet. A hideg tejszínt a vaníliás cukorral habosra verem, majd hozzáadom a habfixálót. A kihűlt piskótalapra kenem a tejszínhab felét egyenletesen, erre rákenem a csokoládékrémet, majd a tejszínhab másik felét, ezután ráhelyezem a másik piskótalapot. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, elkeverem az olajjal, és a sütemény tetejére kenem. Néhány órára hűtőbe teszem dermedni, hogy szépen lehessen szeletelni.
Ezt a receptet is Gabicsek oldalán találtam!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése