2018. január 21., vasárnap

Marokkói csicseriborsó leves

Marokkói csicseriborsó leves

1nagy konzerv csicseriborsó
3db sárgarépa hasábra vágva
2db paradicsom kockára vágva
1db petrezselyem gyökér zölddel együtt hasábra vágva
1fej vöröshagyma aprítva
3gerezd fokhagyma aprítva
kb. diónyi gyömbér reszelve
2ek olaj
2tk só
Fűszerek: Marokkói fűszerkeverék vagy római kömény, cayenne bors, fekete bors, curry por, csipet fahéj.

A hagymákat olajban megpirítjuk, és hozzáadjuk a zöldségeket, gyömbért, fűszerek felével meghintjük és kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a konzerv borsót és felöntjük vízzel. Lassú fokozaton forraljuk. A legvégén kerül hozzá a paradicsom, a fűszerek maradéka, esetleg zöldségleves kocka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése