Klasszikus tejbegríz
5 evőkanál búzadara
2 ek cukor
Egy edényben felforraljuk a tejet.
Hozzáadjuk a darát és a cukrot, ezekkel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Pár kanál vízzel vagy tejjel lazíthatunk az állagán, ha túl sűrű lenne.
Melegen és hűtve is tálalhatjuk. A tetejére ízlés szerint tehetünk fahéjas cukrot vagy kakaóport, esetleg baracklekvárt.
Hozzáadjuk a darát és a cukrot, ezekkel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Pár kanál vízzel vagy tejjel lazíthatunk az állagán, ha túl sűrű lenne.
Melegen és hűtve is tálalhatjuk. A tetejére ízlés szerint tehetünk fahéjas cukrot vagy kakaóport, esetleg baracklekvárt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése