2014. december 20., szombat

Kossuth kifli

Kossuth kifli
 
- 20 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 12 dkg dió

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel.
A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját ,végül beleszórjuk a sütőporos lisztet és tojásfehérjékből vert kemény habot beleforgatjuk ebbe a masszába. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A tésztát beleöntjük a tepsibe és lesimítjuk, hogy egyenletes legyen, aztán megszorjuk durvára vágott dióval, kb 30 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval holdakat (kifliket) szaggatunk ki.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése