2016. március 20., vasárnap

Sajtos fokhagymakrémleves

Sajtos fokhagymakrémleves

-2+1 evőkanál liszt
-2 evőkanál margarin
-9 dl víz
-1 csapott kiskanál só
-6 nagy gerezd fokhagyma
-1 evőkanál ételízesítő vagy 1 leveskocka
-2 tubus sajtkrém
-2 dl tejszín

Két evőkanál lisztet a margarinon világosra pirítjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval, ételízesítővel és hagyjuk felfőni. Közben a megmaradt lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és hőkiegyenlítéssel a leveshez csurgatjuk. Végül belenyomjuk a sajtkrémet és addig főzzük míg teljesen fel nem olvad benne. Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése