2016. február 6., szombat

Pupusas

Pupusas

– két és fél bögre liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál só
– fél bögre víz
– 3 evőkanál olaj

Töltelék:
– 1 fej lila hagyma
– 4 evőkanál tejföl
– kb 10 dkg gépsonka apróra kockázva
– reszelt sajt
– egy darabka paprika apróra vágva
– kevés bacon kockázva
– só, bors, petrezselyem

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félretesszük pihenni,amíg elkészítjük a tölteléket. Olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket a baconnel, és az egészhez hozzákeverjük a tejfölt és fűszerezzük ízlés szerint. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd amennyire vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk őket. A közepükre halmozunk egy-egy evőkanál tölteléket. A tésztát félbehajtjuk, ügyelve arra, hogy a tölteléket ne nyomjuk meg. Az ujjunkkal nyomkodjuk le a széleket. Ezután forró serpenyőbe kb. három-három perc alatt oldalanként süssük meg őket. Közepes hőfok bőven elég, különben a külseje túl gyorsan pirul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése