2016. április 24., vasárnap

Zserbópite

Zserbópite

Tésztához:
-20 dkg finomliszt
-5 dkg porcukor
-10 dkg vaj
-3-4 evőkanál víz

Töltelékhez:
-15 dkg darált dió
-5 dkg kristálycukor
-3 tojás
-20 dkg házi sárgabarack lekvár esetemben meggy-dzsem
-5 dkg reszelt étcsokoládé

Tetejére:
-10 dkg étcsokoládé
-1 evőkanál olaj
20x30 cm-es tepsihez

Összekeverjük a lisztet a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy jól össze tudjuk gyúrni a tésztát. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi nagyságúra és kivajazott/lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk a tetejét és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütési programon kb. 12 percig elősütjük. A töltelékhez: a tojásokat összekeverjük a cukorral (nem kell habosra, csak jól összekeverni egy villával), majd hozzáadjuk a darált diót is. A sütőből kivett tésztát megkenjük a lekvárral, ráterítjük a diós krémet, végül egyenletesen rászórjuk az 5 dkg reszelt csokoládét is. Majd 170 fokos légkeveréses sütőben további 20 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt a sütemény, gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, simára keverjük az olajjal és rásimítjuk a sütemény tetejére.




A receptet nagyon szépen köszönöm Gabriellának! Ez is nagyon bejött a családnak! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése