2016. június 12., vasárnap

Colombo kocka

Colombo kocka

Alsó réteg:
-1 kg meggy
-1 l víz
-20 deka nádcukor
-1 tk őrölt fahéj
-23 dkg búzadara

Középső réteg:
-2 csomag vaníliás pudingpor
-10 dkg cukor
-8 dl tej

Felső réteg:
-2 tábla (20 dkg) étcsoki
-2 dl tejszín

A meggyet feltesszük egy lábasban a vízzel, a cukorral és a fahéjjal nagy lángra, a tűzhelyre. Amikor forr, belekeverjük a búzadarát, és amint újra forrni kezd, egy percig kevergetve hagyjuk, majd elzárjuk a gázt, mert nem főzzük szét a meggyet. A darás meggyet a hideg vízzel kiöblített tepsibe öntjük, és elegyengetjük. Elkészítjük a vaníliás pudingot, tehát a középső réteget és  a darás meggyre öntjük. Amikor a puding már épp csak langyos, összeolvasztjuk az étcsokit a tejszínnel, és ráöntjük a pudingra. Elsimítjuk, ha kell.
Hűtőbe tesszük dermedni, kb. 3 órára.
 
 
Ez a recept MaiMóni konyhájában született meg, ezt is már többször elkészítettem, finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése