
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl langyos víz
- 1,5 dl langyos tej
- 2 teáskanál só
- 3 dkg puha vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
A töltelékhez:
- 15-20 dkg reszelt sajt
- sonka, kolbász, szalámi szeletek
- főtt tojás, hagyma szeletek
+ a tetejére olvasztott vaj
A tészta hozzávalóit dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk téglalap alakúra, majd akkora négyzetekre vágjuk fel, amekkora a formába belefér. A formát kibéleljük sütőpapírral, az élére állítjuk, beleteszünk egy tészta négyzetet, erre rá egy szelet sonkát, reszelt sajtot, tojás karikát. Ismét egy tészta négyzet jön, erre kolbász szeletek, rá a reszelt sajt, hagyma karika. Újra tészta négyzet következik, erre szalámi szeletek, tojás és a reszelt sajt. Amikor megtelt a forma, akkor 'talpára' állítjuk, megkenjük a szendvics tetejét olvasztott vajjal, vagy ha pirultabbra szeretnénk, akkor egy felvert tojással. Hagyjuk kelni még kb. 15 percig. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40-45 percig sütjük. (Ha esetleg a teteje nagyon pirulna, de még nem sült meg, letakarhatjuk alufóliával és úgy sütjük tovább.) A feltét lehet bármi, mindennel finom volt, hogy paradicsomot és paprikát is tettem közé. :) Ezt a receptet is mint már sok másikat is Gabicsek oldaláról lestem el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése