Ecetes sajtos ropogós
50 dkg finomliszt
20 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
6 dkg zsír
kb. 30 dkg tejföl
2 evőkanál 10 %-os ecet
1 csapott evőkanál só
A tetejére:
10 dkg reszelt trappista sajt
1 felvert tojás
A lisztet, sót, reszelt sajtot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat és zsírt, hozzáadjuk az ecetet, végül annyi tejfölt keverünk bele, hogy puha, könnyen kezelhető tésztát kapjunk, de ne legyen ragacsos!
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 7-8 mm vastag, téglalap alakúra. A felvert tojással lekenjük a tetejét, megszórjuk a reszelt sajttal és kb. 2 cm széles, 10 cm hosszú lapokra felvágjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük alsó-felső sütésen vagy előmelegített 170 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 15-17 percig.
A receptet Gabriella konyhájában találtam. :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése