
A tésztához:
125 g liszt
112 g vaj/margarin
60 g kristálycukor
1 csipet só
A citromos krémhez:
75 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
2 db citrom leve
1 citrom reszelt héja
3 ek liszt
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal nagyjából összedolgozom, porhanyós, morzsás állagúra, majd sütőpapírral bélelt sütőforma aljára egyenletesen belenyomkodom. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm. Közben kikeverem a krémet: a két tojást elkeverem a cukrokkal együtt, amíg kicsit fehéredni kezd, majd hozzákeverem a lisztet, a citrom héját, lehetőleg megpróbálom csomómentesre keverni. Majd a citromlevet is hozzákeverem. A sütőből kivett forró tésztára öntöm a krémet és további 16-17 percig sütöm. Megvárom, amíg kihül, szeletelem, majd porcukorral leszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése