2019. június 2., vasárnap

Vaníliás, epres papucsok

Vaníliás, epres papucsok


Hozzávalók:
500 g liszt
60 g porcukor
80 g olvasztott vaj
40 g friss élesztő
2 dl tej
1 egész tojás
1 tojás sárgája

A töltelékhez:
2 csom. vaníliapuding
6 ek cukor
7 dl tej

Pár szem eper


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos - cukros tejben, majd a liszttel és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk/ dagasztjuk, majd letakarva egy órát kelesztjük. Amíg kel a tészta, a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk és ezt hagyjuk teljesen kihűlni. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra, és pizzavágóval harmadoljuk oldalanként, így 9 db négyzetet kapunk. Mindegyik tésztadarabra tegyünk átlósan eligazítva, saroktól-sarokig a vaníliapudingból, és a másik két sarkot pedig hajtsuk rá, és kicsit csípjük hozzá, hogy süléskor ne nyíljon szét. A két sarkából kikandikáló krémbe szúrjunk egy-egy eperdarabot. Sütőpapiros tepsire helyezzük őket és míg a sütő melegszik, kb. 15 percig még hagyjuk kelni, letakarni sem kell végül megkenjük egy felvert tojással. 170 fokon, légkeverésen, aranybarnára sütjük, kb. 10-15 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése