Fahéjas-narancsos fenyőHozzávalók:
1 cs (275 gr) leveles tészta
Töltelék:
3 dkg porcukor
2 tk őrölt fahéj
1 cs reszelt narancshéj
kevéske étolaj
Tetejére:
1 felvert tojás
Szóráshoz:
porcukor
A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és reszelt narancshéjjal. A leveles tésztát elővesszük a hűtőből, 10-15 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Kibontjuk a csomagolásból és hosszanti irányban kettévágjuk. Az egyik felére eloszlatjuk a tölteléket, kevés étolajjal megcsepegtetjük, majd ráhelyezzük a másik lapot. Kézzel az egészet kicsit megnyomkodjuk. A tésztából kivágunk egy karácsonyfa formát és a széleit kb 1,5 cm-enként ferdén bevagdossuk. A tésztacsíkokat mindkét oldalon kissé megtekerjük. Sütőpapírral együtt tepsibe helyezzük, felvert tojással lekenjük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tepsit a sütőbe toljuk, kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk, tetszés szerint díszíthetjük is. Ez a kis csoda Nea oldalán tetszett meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése