2020. június 21., vasárnap

Vaníliás mascarponés csiga

Vaníliás mascarponés csiga 

Tészta :

- 40 dkg liszt 
- 5 dkg porcukor 
- 5 dkg olvasztott vaj 
- 2 dkg friss élesztő 
- 1 mk só 
- 1 tojás 
- kb 2 dl langyos tej 
 
Töltelék : 
 
- 25 dkg mascarpone 
- 1 tk vaníliakivonat 
- 1 ek vaníliás pudingpor ( főzős ) 
- 1 tojás 
- 3 - 4 ek porcukor - vagy ízlés szerint - bármilyen lekvár 
 
továbbá: -1 tojássárgája, 1 ek tej - a kenéshez 
 
A tésztához, kevés langyos tej és cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a vajat, a tojást és elkezdjük dagasztani, apránként adagolva hozzá a tejet. Azután a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük. A töltelékhez simára keverjük a krémsajtot a tojással és a pudingporral, majd ízesítjük vaníliával és cukorral. Ha a tészta megkelt, kb 1 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vaníliás krémmel és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat kivajazott tepsibe rakjuk, lekenjük ( oldalát, tetejét is ) a tojássárga és a tej keverékével és 20 percig pihentetjük, majd 180 °C - ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve mindegyik csiga közepére 1 - 1 tk lekvárt teszünk. Porcukorral megszórva kínáljuk. 
 
Ezt a receptet is Juditkának köszönhetem. :) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése