Csokis réteg:
1 l tej
200 g búzadara
140 g cukor
3 ek kakaópor
140 g étcsokoládé
Epres krémhez:
2 cs vanliás pudingpor2 csomag vaníliás cukor
0,5 l tej
5 dkg porcukor
500 g eper
4 dl habtejszín
Az alaphoz elkeverjük a búzadarát, cukrot és a kakaóport, majd
hozzáadjuk a tejet és kevergetve sűrűre főzzük.
Még forrón belekeverjük a
csokit és addig keverjük, amíg felolvad.
A tepsibe kevés vizet öntünk beles és kiöblítjük vele, amíg az alja
mindenhol vizes nem lesz.
Így, még vizesen öntjük bele a csokis masszát.
Így nem fog beleragadni.
Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a
krémet.
A krémhez a pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel
csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Folpackkal letakarva kihűtjük.
Közben az epret megmossuk és apróra vágjuk.
A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot, végül óvatosan beleforgatjuk az epret is.
A kész epres krémet rásimítjuk a csokis alapra és hűtőbe tesszük. Kb 1óra múlva már szelhető is.
Ízlés szerint díszíthetjük.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése