Krémes rizses hús
1 bögre rizs
450g franciasaláta zöldségkeverék
600-800g csirkemell
2-3 babérlevél
só, bors, őrölt fűszerkömény
450g franciasaláta zöldségkeverék
600-800g csirkemell
2-3 babérlevél
só, bors, őrölt fűszerkömény
Egyszerű besamelmártás:
5dl tej
8-10dkg vaj
5 dkg liszt
só, bors, szerecsendió
A szokásos módon elkészítjük a rizst, megpároljuk a franciasaláta alapot. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk beletesszük egy edénybe, felöntjük vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük.
A mártáshoz a tejet felforraljuk egy másik edényben felhevítjük a vajat, rárakjuk a lisztet amit kissé megpirítunk, fűszerezzük és apránként folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a tejet. Lassú tűzön besűrítjük. Amikor minden megfőtt, megpuhult, összeöntjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése