Slambuc
2 kg krumpli
100 g sertészsír
200 g füstölt szalonna
1 szál száraz kolbász
3 db paradicsom
3 db paprika
600 g száraz lebbencstészta
só, bors, vegeta, fokhagyma granulátum
Tüzet megrakjuk, felakasztjuk a bográcsot, majd belerakjuk a zsírt és a kockára vágott szalonnát. Megpirítjuk a szalonnát. A sült szalonnán folyamatos keveréssel megpirítjuk a száraz lebbencstésztát ezután kiszedjük egy edénybe. A bográcsban maradt szalonna zsírra rárakjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk a bográcsot, kicsit várunk, hogy ne legyen forró és rárakjuk a fűszereket: pirospaprika, só, fokhagyma granulátum, őrölt bors, vegeta. Krumplit is belerakjuk kockára vágva. és felöntjük kis vízzel. Utána jöhet bele az apróra vágott tv paprika, paradicsom és kolbászkarikák.
Majd beleöntjük a pirított tésztát is. Összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú egyenletes tűzön főzzük, de csak forgatjuk a bográcsot, nem keverjük. Kb. 1 óra alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése