2024. május 28., kedd

Villámgyors diós csiga

 Villámgyors diós csiga



25 dkg tehéntúró
25 dkg finomliszt
0,5 dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
egy csipet só
fél csomag sütőpor

A diós töltelékhez:
kb. 10 dkg sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió
5 dkg porcukor




A túrót kézi mixerrel simára keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a tejet, olajat, végül kézzel hozzádolgozzuk a sütőporral és csipet sóval összekevert lisztet - összegyúrjuk a tésztát. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastag, téglalap alakúra. Egyenletesen megkenjük a sárgabarack lekvárral, majd meghintjük a darált dió + porcukor keverékével. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 2 cm széles csigákra felszeleteljük. A csigákat sütőpapíros tepsire fektetjük, és előmelegített, 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-11 percig sütjük. Ne süssük túl, inkább világosak maradjanak! A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet! Porcukorral meghintve tálaljuk.




Ezt a receptet is Gabinak köszönhetem. Az Ő fotói sokkal szebbek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése