Kínai sült tészta mézes - szezámmagos csirkével
A zöldséges pirított tészta:
25 dkg spagetti tészta
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
4 db káposztalevél
kb. 50 ml szójaszósz
1 db zöldhagyma
1 ek olívaolaj
só, bors
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
4 db káposztalevél
kb. 50 ml szójaszósz
1 db zöldhagyma
1 ek olívaolaj
só, bors
A sárgarépát és a káposztalevelet 3-4 cm-es csíkokra, a vöröshagymát szeletekre, a zöldhagymát pedig felkarikázzuk szárral együtt. A tésztát 3 darabba törjük, és egy nagy serpenyőben olívaolajon jól megpirítjuk, kiszedjük, majd a visszamaradt olajon megdinszteljük a répát, hogy kissé roppanós maradjon, kiszedjük, majd ezután beletesszük a káposztát, hagymát, majd pár perccel később a zöldhagymakarikákat is. Sózzuk, borsozzuk, visszatesszük a sárgarépát is a serpenyőbe. Közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és a zöldségekre szedjük. Visszatesszük a tűzre, majd meglocsoljuk a szójaszósszal. Alaposan átforgatjuk, miközben összefőnek az ízek. Lefedjük, és lehúzzuk a tűzről.
Mézes-szezámmagos csirke:
400 g csirkecombfilé
Bundához:
5 ek liszt
4 ek keményítő
0.5 ek szódabikarbóna
1 tk só
1 db tojás
120 ml víz
Mázhoz:
2 ek szezámmag
100 ml víz
2 ek sűrített paradicsom
1.5 ek 20%-os ecet
0.5 tk só
50 g cukor
50 g méz
A csirkecombfilét 3-4 cm-es kockákra vágjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a tojást, majd felöntjük a vízzel, és simára keverjük. Egy serpenyőbe bő olajat öntünk, majd felhevítjük ezután közepes fokozatra kapcsolunk, és a csirkét egyenként a panírba mártogatva kisütjük. Amikor picit sárgul már a bunda, kivesszük és lecsepegtetjük. Ezt követően a panírozott csirkét ismét beletesszük az olajba sülni. Azért fontos a kétszeri sütés, mert a köztes lecsepegtetéskor kicsit lehűl a panír, elkerülve az odaégést, míg a második sütésnek köszönhetően biztosan nem marad nyers a húsunk. Miután szép ropogósra sültek, lecsepegtetjük és félrerakjuk a csirkét. A szezámmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Ezután a vizet felmelegítjük egy wokban, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, a sót és a cukrot, kicsit forraljuk, és hozzácsorgatjuk a mézet. Összeforraljuk, és amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadunk 1 evőkanállal a sütéshez használt olajból. Beledobjuk a megsült csirkéket, megszórjuk a pirított szezámmaggal, és alaposan összeforgatjuk.
4 ek keményítő
0.5 ek szódabikarbóna
1 tk só
1 db tojás
120 ml víz
Mázhoz:
2 ek szezámmag
100 ml víz
2 ek sűrített paradicsom
1.5 ek 20%-os ecet
0.5 tk só
50 g cukor
50 g méz
A csirkecombfilét 3-4 cm-es kockákra vágjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a tojást, majd felöntjük a vízzel, és simára keverjük. Egy serpenyőbe bő olajat öntünk, majd felhevítjük ezután közepes fokozatra kapcsolunk, és a csirkét egyenként a panírba mártogatva kisütjük. Amikor picit sárgul már a bunda, kivesszük és lecsepegtetjük. Ezt követően a panírozott csirkét ismét beletesszük az olajba sülni. Azért fontos a kétszeri sütés, mert a köztes lecsepegtetéskor kicsit lehűl a panír, elkerülve az odaégést, míg a második sütésnek köszönhetően biztosan nem marad nyers a húsunk. Miután szép ropogósra sültek, lecsepegtetjük és félrerakjuk a csirkét. A szezámmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Ezután a vizet felmelegítjük egy wokban, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, a sót és a cukrot, kicsit forraljuk, és hozzácsorgatjuk a mézet. Összeforraljuk, és amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadunk 1 evőkanállal a sütéshez használt olajból. Beledobjuk a megsült csirkéket, megszórjuk a pirított szezámmaggal, és alaposan összeforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése