2024. szeptember 9., hétfő

Mákos gubás tiramisu

 Mákos gubás tiramisu


-5 db tojás
-120 g cukor
-500g mascarpone
-2 csomag vaníliás cukor
A mákos gubához
-9 - 10 db kifli
-500 ml tej
-100 ml tejszín
-150 ml limoncello
-90 g porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-kb. 120 g darált mák

Ennek a mákos guba recept elkészítésének első pontja, hogy a krémhez a tojásokat és a cukrot egy edénybe rakjuk és vízgőz fölött összemelegítjük, majd robotgéppel kihűlésig habosítjuk!
A szoba-hőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, majd lazán összekeverjük ezzel a tojáshabbal. A kifliket felkarikázzuk. A tejet, tejszínt, limoncellot, porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, beleforgatjuk a kifliket, (lehet nem lesz szükség ennyi folyadékra, tehát apránként adjuk hozzá) majd az egészet beleforgatjuk a mákba. A mákos kifliket a krémmel felváltva egy tálba rétegezzük és pár órára a hűtőbe rakjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése