2014. október 16., csütörtök

Bögrés hangyaboly süti

Bögrés hangyaboly süti

Hozzávalók:
- 2 bögre finomliszt
- 3/4 bögre kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre kefir
- fél bögre olaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve éj reszelt héja
- 1 csomag étcsoki dara
(a bögre mérete: 2,5 dl)

Tetejére:
- porcukor vagy
- 15 dkg olvasztott étcsoki
- 1 evőkanál olaj

A lisztet összekeverjük a porcukorral és a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral. Majd hozzáadjuk a kefírt és az olajat valamint a citrom reszelt héját és levét. Ehhez hozzáadjuk a sütőporos lisztet végül beleforgatjuk a csokidarát. Egy kb. 20x30-as tepsit sütőpapírral kibélelünk és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés) kb. 20 perc alatt készre sütjük, de mindenképpen végezzünk tűpróbát. A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy lekenhetjük az olvasztott csoki - olaj keverékével!
 
 
 
Ez a recept több helyen szembe jött velem, én Gabriella oldalán lévőt követtem!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése