2015. január 10., szombat

Csokis madártej

  Csokis madártej 

-1 l tej
-200 g étcsokoládé
-100 g cukor
-5 tojássárgája
-2 csapott evőkanál liszt
-1 csomag vaníliás cukor
-5 tojásfehérje
-1 teáskanál cukor
-pár csepp citromlé
-csipet só

A tojássárgákat, a cukrokat,  és a  lisztet  1 dl tejjel habosra keverünk. A maradék tejet a csokoládéval felforrósítjuk, belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ne forraljuk! A tojásfehérjéből a cukorral, a sóval és a citromlével kemény habot verünk. Egy lábosban vizet forralunk, majd levesszük a lángot annyira, hogy csak gyöngyözzön, ne zubogjon a víz.
Evőkanálnyi mennyiségű habgaluskákat szaggatunk bele, amelyek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük őket.
Tálba öntjük a csokoládés krémet és ráhalmozzuk a habot. Melegen a legfinomabb.
(Én általában a habbal kezdem és nem vízbe szaggatom a habgaluskákat hanem kb. fél liter tejbe, ehhez a tejhez öntöm hozzá a többit és olvasztom fel benne a csoki és így tovább...)

 






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése