Csokis madártej
-1 l tej
-200 g étcsokoládé
-100 g cukor
-5 tojássárgája
-2 csapott evőkanál liszt
-1 csomag vaníliás cukor
-5 tojásfehérje
-1 teáskanál cukor
-pár csepp citromlé
-csipet só
A tojássárgákat, a cukrokat, és a lisztet 1
dl tejjel habosra keverünk. A maradék tejet a csokoládéval
felforrósítjuk, belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és folyamatos
keverés mellett besűrítjük. Ne forraljuk! A tojásfehérjéből a cukorral, a sóval és a citromlével kemény habot
verünk. Egy lábosban vizet forralunk, majd levesszük a lángot annyira, hogy
csak gyöngyözzön, ne zubogjon a víz.
Evőkanálnyi mennyiségű habgaluskákat szaggatunk bele, amelyek mindkét
oldalát fél-fél percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük őket.
Tálba öntjük a csokoládés krémet és ráhalmozzuk a habot. Melegen a legfinomabb.
(Én általában a habbal kezdem és nem vízbe szaggatom a habgaluskákat hanem kb. fél liter tejbe, ehhez a tejhez öntöm hozzá a többit és olvasztom fel benne a csoki és így tovább...)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése