2015. január 31., szombat

Fánk tepsiben sütve

Fánk tepsiben sütve


- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3dl tej
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- só

- baracklekvár
- porcukor

Az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatunk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és ismét kelesztjük egy keveset végül lisztezett felületen 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és szaggatjuk ki egy nagyobb szaggatóval. Pihentetjük 20 percet és kis mélyedéseket nyomunk a fánkokba amibe egy teáskanál lekvárt teszünk. Előmelegített sütőben 190 fokon sütjük, míg jól megpirulnak. Mikor kihűlt porcukorral meghintjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése