2016. január 17., vasárnap

Zsebes karaj hagymaágyon

Zsebes karaj hagymaágyon

-1,5 kg csont nélküli karaj egyben
-10 dkg szeletelt bacon szalonna
-1 húsleveskocka
-20 dkg trappista sajt
-1 szál kolbász
-1 vöröshagyma
-1 piros kaliforniai paprika
-1 nagy paradicsom

+3 vöröshagyma

pác:
-olaj
-magyaros sültek fűszerkeveréke
-vegeta
-só
-őrölt bors
-pirospaprika

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, hagyjuk érni pár órát. Vagy pác helyett megkenhetjük mustárral is a húst. A zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat, paradicsomot és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk. A vöröshagymákat cikkekre vágom locsolok rá egy kis olajat és megszórom fűszerkeverékkel, majd egy magasfalú tepsi alján eloszlatom leöntöm kb. 1.5 dl vízben feloldott leveskockával, rárakom a húst és lefedve előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütöm, majd fólia nélkül addig míg szép piros lesz a teteje. Ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése