2016. január 22., péntek

Álarcfánk

Álarcfánk

-25 dkg liszt
-1 csapott tk sütőpor
-1 nagy csipet só
-2 púpos ek porcukor
-2 közepes egész tojás
-5 dkg olvasztott vaj
-1 csapott ek tejföl
-2 ek likőr

+sütéshez olaj

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, sütőport, porcukrot. Beleütjük a tojásokat, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, belekanalazzuk a tejfölt és a likőrt. Jól összedolgozzuk. Egy darab papírból kivágunk egy közepes nagyságú álarcformát, a szemek helyét is kialakítva. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A tésztát lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, lisztbe mártott derelye szaggatóval körbevágjuk a tésztára helyezett álarcot. Forró olajba rakjuk, mindkét oldalát szép barnára sütjük. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve és valamilyen lekvárral kínáljuk.


 
Ezt a remek ötletet Andrea blogján láttam meg! Köszönet érte!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése