2016. augusztus 7., vasárnap

Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

2 db csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
1 db vöröshagyma
(30 dkg zöldborsó)
1 ek tárkony
3 dl főzőtejszín
1 citromból nyert citromlé
2 db leveskocka (erőleves)


A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt és az erőleves-kockákat, majd felöntjük vízzel. Amikor már majdnem teljesen megpuhultak a zöldségek, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez. Egy kis tálba öntjük a tejszínt amire rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk, jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele. Mikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése