2016. augusztus 13., szombat

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld

Habaráshoz:
5 teáskanál liszt
120 ml tej

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg. Ezután öntsük fel  vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészíthetjük a habarást.
Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre. Mikor már a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást és megszórjuk petrezselyemzölddel, majd addig főzzük, míg elég sűrű nem lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése