
-1/2 kg csirkemell
-3 darab zsemle
-1 fej hagyma
-3 gerezd fokhagyma
-1 pohár zöldborsó
-1 pohár főtt kukorica
-4 fej csiperke gomba
-3 főtt tojás
-3 nyers tojás
-1 evőkanál vaj
-1 csokor petrezselyem
-só, bors, piros paprika, csirke fűszerkeverék
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sóval és fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd félre tesszük. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk és egy tálba tesszük. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük, a főtt tojásokat felkockázzuk, a gombát úgy szintén, a petrezselymet felaprítjuk és az egészet a zsemlékhez adjuk. Bele ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés piros paprikával. Alaposan kikeverjük a masszát. Egy jénai tálat kivajazunk, bele töltjük a fele mennyiségű masszát, kirakjuk a tetejét a fűszeres csirke szeletekkel, majd rákenjük a maradék tölteléket. 175 fokon, 45-50 percig sütjük, míg megpirul a teteje.
Ezt a receptet, még Illéskrisz Konyhájából írtam ki magamnak, jól tettem! :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése