A sárga piskótához
4 db tojás4 evőkanál búzaliszt
4 evőkanál kristálycukor
A kakaós piskótához
4 db tojás
3 evőkanál búzaliszt
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál holland kakaópor
A vaníliás pudinghoz
40 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
400 ml tej
A csokoládés pudinghoz
40 g pudingpor (csokoládé ízű)
2 evőkanál kristálycukor
400 ml tej
A tetejére
400 ml habtejszín
12 g vaníliás cukor
16 g habfixáló
2 csapott evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál víz
Először a piskótákat sütjük meg 30*20 cm-es tepsin. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is. Ezt sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Míg sül a sárga piskóta, ugyanabban sorrendben összekeverjük a kakaós piskótát is. A liszt után a kakaót érdemes beleszitálni, hogy ne legyen benne csomó. Majd ezt is megsütjük. Amíg sül, addig elkészítjük a pudingokat, a tasakon leírt módon csak cukorral, és tejjel. Ha kész a piskóta, és a puding is, egy tálcán alulra tesszük a kakaós piskótát, erre a vaníliás pudingot, rátesszük a sárga piskótát majd erre a kakaós pudingot. Ha kihűlt a puding, akkor a tejszínt a vaníliás cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük. Ezt a csokoládés pudingra kenjük. A tetejét egy habkártya vagy villa segítségével, díszíthetjük. A csoki mázhoz a kakaóport és a cukrot, 3-4 evőkanál vízzel sűrűre főzzük. A kész kakaós mázat csak csorgassuk rá egy kanál segítségével. Betesszük a hűtőbe kb. 1 óra múlva tökéletesen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése