-50 dkg liszt
-2,5 dkg friss élesztő
-2 dl tej
-2 ek cukor
-1 vaníliás cukor
-1 tojás
-10 dkg margarin
- só
Töltelék:
-2 ek cukor
-1 vaníliás cukor
-1 ek cukrozatlan kakaópor
-2-3 ek olaj
+2-3 ek tej
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet, sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olvasztott margarint és a felfutott élesztőt jól összedolgozzuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. A töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral. A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra és kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük olajjal. Képzeletben a tésztát vízszintesen két részre osztjuk, az alsó felére szórjuk a tölteléket és a felső részt ráhajtjuk. Kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd a két végüket ellentétes irányba párszor megcsavarjuk. Letakarva addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik. A csavarok két végét érdemes picit ujjal lenyomni, hogy sütés közben ne emelkedjenek fel. 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 12 percig sütjük. A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és kb. 10 percig hagyjuk konyharuhával letakarva átgőzölni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
A receptet Andrea oldalán találtam és tudtam, hogy hamarosan ki kell, hogy próbáljam!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése