2017. január 29., vasárnap

Avokádós csicseriborsó saláta

Avokádós csicseriborsó saláta

- 1 csicseriborsó konzerv
- 1 paradicsom
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 érett avokádó
- 1 kis lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors


A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot és paprikát mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Az avokádót vágjuk félbe, magját távolítsuk el, majd a húsát egy evőkanál segítségével válasszuk el a héjától, és vágjuk kockákra. Locsoljuk meg kevés citromlével. A citromlevet keverjük el az olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal és az áttört fokhagymával. Egy salátástálba összeforgatjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az öntettel, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és keverjük össze. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük kb. 30 percig, hogy az ízek érjenek össze.
A receptet még innen jegyzeteltem ki. Köszönet érte. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése