2017. január 20., péntek

Gríznokedli leves

Gríznokedli leves


-3 szál sárgarépa
-2 szál petrezselyem
-1 közepes fej vöröshagyma
-1 csésze zöldborsó vagy más fagyasztott zöldség
-3-4 ek olaj
-1 kk só, bors
-1 tk ételízesítő

Nokedli:
-2 tojás
-1 kk olaj
-8 púpos ek búzadara
-só

Először a nokedlit keverjük be. A tojásokat felverjük és a többi hozzávalóval alaposan eldolgozzuk, majd felhasználásig félre rakjuk. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk-karikázzuk. A hagymát olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a sárgarépát valamint a petrezselymet, jól összeforgatjuk és bőven adunk hozzá vizet, ezután fűszerezzük. Mikor felfőtt beleszórjuk a borsót vagy más fagyasztott zöldséget. Ha már majdnem puha, akkor szaggatjuk bele a félre rakott gríznokedlinket, amikor a felszínre jöttek akkor már csak 2-3 percig főzzük és kész, közben után fűszerezhetünk, ha szükséges.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése