2017. január 23., hétfő

Pudingos kráter szelet


Pudingos kráter szelet


A kakaós tésztához:
- 4 darab tojás
- 13 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1,3 dl tej
- 0,7 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor

Pudinghoz:
- 2 cs főzhető pudingpor (nálam eper és vanília)
- 6 ek cukor
- 8 dl tej



Először elkészítjük a pudingot, hogy amíg a tésztát kikavarjuk, legyen ideje meghűlni.
Mindegyik pudingporhoz hozzáadunk 3-3 ek cukrot, majd 4-4 dl tejjel megfőzzük, és félretesszük hűlni.
Közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje. A tojásokat külön válasszuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákhoz hozzáadjuk a kétféle cukrot, és habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a tejet és olajat, jól elkavarjuk, majd apránként a sütőporral és kakaóval elkavart lisztet. Végül a masszába forgatjuk a  keményre vert tojás habját. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd a tetejére szaggatjuk a pudingot. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 40-45 percig tűpróbáig sütjük.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése