A húshoz:
-1 teáskanál só
-3 evőkanál sertészsír
A mártáshoz:
-5 gerezd fokhagyma
-1 teáskanál só
-1 teáskanál köménymag
-1 mokkáskanál ételízesítő
-100 ml bor
A húsról eltávolítjuk a hártyát és a felesleges zsiradékot, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kissé lenyomkodjuk a kezünkkel, nem kell klopfolni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. A húsokat kivesszük a serpenyőből, lefedjük alufóliával, majd félretesszük. A vöröshagymát negyedekre vágjuk, majd felszeleteljük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A hús sütéséből visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Amikor a hagyma kissé megpuhult, megszórjuk liszttel és felöntjük a fehérborral és a vízzel. Hozzáadjuk a mustárt és az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük. Visszahelyezzük a serpenyőbe a húsokat, majd az egészet készre főzzük. Amikor elkészült, felöntjük a tejszínnel, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a mártás.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése