2019. január 5., szombat

Szűzpecsenye tejszínes hagymamártásban

Szűzpecsenye tejszínes hagymamártásban

A húshoz:
-450 g sertésszűz
-1 teáskanál  só
-5 csipet fehérbors
-3 evőkanál sertészsír
A mártáshoz:
-3 közepes vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-1 evőkanál liszt 
-1 teáskanál  só
-3 csipet fehérbors
-1 teáskanál köménymag
-1 teáskanál mustár
-1 mokkáskanál ételízesítő 
-100 ml víz
-100 ml bor
-330 ml főzőtejszín

A húsról eltávolítjuk a hártyát és a felesleges zsiradékot, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kissé lenyomkodjuk a kezünkkel, nem kell klopfolni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. A húsokat kivesszük a serpenyőből, lefedjük alufóliával, majd félretesszük. A vöröshagymát negyedekre vágjuk, majd felszeleteljük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A hús sütéséből visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Amikor a hagyma kissé megpuhult, megszórjuk liszttel és felöntjük a fehérborral és a vízzel. Hozzáadjuk a mustárt és az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük. Visszahelyezzük a serpenyőbe a húsokat, majd az egészet készre főzzük. Amikor elkészült, felöntjük a tejszínnel, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a mártás. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése