2020. április 26., vasárnap

Tündér süti

Tündér süti

-50dkg finomliszt
-20dkg porcukor
-25dkg puha margarin
-5db tojássárgája
-1csom sütőpor
-1 csipet só

 Krém:
-2tasak puncs pudingpor
-7ek cukor
-5dl tej
-450g tejföl
-5db tojásfehérje
-2ek rum
-0.5 citromból nyert citromhéj
-1 csipet só

 A lisztet összeforgatjuk a sóval, sütőporral. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a lisztet, és összedolgozzuk és kb. fél órára hidegre tesszük, amíg dermed, addig elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot, és kevergetve sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a cukrot, reszelt citromhéjat, rumot, és még forrón simára keverjük a tejföllel. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingos masszába. A kissé dermedt tésztát kettéosztjuk 70-30% arányban, majd a nagyobb felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A pudingos krémet elsimítjuk a tésztán, majd a maradék tésztából vékony rudakat sorunk, és kedvünk szerint berácsozzuk a tetejét. Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig Ha kisült, a tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk, végül hűtőben tároljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése