2022. december 17., szombat

Pásztorpite

Pásztorpite

A raguhoz:
50 dkg darált hús
1 nagyobb sárgarépa
15 dkg zöldborsó
1 evőkanál paradicsompüré
0,5 dl vörös bor (elmaradhat)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj

őrölt bors
1 csokor friss vagy 1/2 kávéskanál szárított kakukkfű

A krumplipüréhez:
50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
1 dl tej
5 dkg vaj


A tetejére:
5 dkg reszelt sajt

A kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymagerezdet az olajon kicsit megfuttatjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát és a zöldborsót, majd az egészet pár percig kevergetve pároljuk.
Rátesszük a húst, a paradicsompürét, a fűszereket és félig lefedve, lassú tűzön 40-50 percig rotyogtatjuk a ragut.
A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük. A főzővizet leöntjük róla, és a tejet és a vajat hozzáadva pépesre törjük.
Sütőtál aljába terítjük az elkészült ragut, majd befedjük a krumplipürével.
Tetejére szórjuk a sajtot és betoljuk a sütőbe, ahol 20-25 perc alatt készre sütjük.



A receptet Citromhab oldalán találtam! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése