Diós isler
20 dkg finomliszt
15 dkg darált dió
20 dkg vaj (hideg)
2 tojássárgája
1 csipet só
½ tk sütőpor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 kk fahéj
Töltéséhez:
bármilyen savanykás lekvár
Bevonásához:
10 dkg étcsoki
olaj
A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk amit aztán egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrunk. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 20 percig sütöm. Mikor kihűltek a korongok lekvárral összeragasztjuk őket. Ezeket több órán át állni hagyjuk. Vízgőz fölött melegítjük a csokit néhány csepp olajjal, ezután ebbe mártjuk a korongokat és hagyjuk hűvös helyen dermedni.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése