2023. február 2., csütörtök

Diós isler

 Diós isler

20 dkg finomliszt
15 dkg darált dió 
20 dkg vaj (hideg) 
2 tojássárgája
1 csipet só 
½ tk sütőpor 
1 cs vaníliás cukor 
10 dkg porcukor 
1 kk fahéj

Töltéséhez: 
bármilyen savanykás lekvár

Bevonásához: 
10 dkg étcsoki
olaj

A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk amit aztán egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrunk. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 20 percig sütöm. Mikor kihűltek a korongok lekvárral összeragasztjuk őket. Ezeket több órán át állni hagyjuk. Vízgőz fölött melegítjük a csokit néhány csepp olajjal, ezután ebbe mártjuk a korongokat és hagyjuk hűvös helyen dermedni. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése