Húsgombócok sörös mártással
60 dkg darált-hús
2 db zsemle
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerpaprika
2 ek olaj
2 db zsemle
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerpaprika
2 ek olaj
A mártáshoz:
5 dl világos sör
1 evőkanál liszt
5 ek olaj
só, bors, őrölt gyömbér
A húshoz adjuk a vízben áztatott és kinyomkodott zsemlét, az áttört fokhagymát, tojásokat és a fűszereket. Jól összedolgozzuk. Nedves kézzel gombócokat formálunk a húsmasszából, melyeket lapos tűzálló tálra rakunk egymás mellé amit előtte vékonyan kiolajozunk. A mártáshoz olajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük sörrel, fűszerezzük, majd besűrítjük. Ráöntjük a gombócokra alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük majd fólia nélkül további 15 percig hagyjuk a sütőben.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése