2024. május 20., hétfő

Mézes - mázas sült oldalas

 Mézes - mázas sült oldalas


1kg oldalas 
10szem egész fekete bors
1fej vöröshagyma
4gerezd fokhagyma
3dl ketchup
0.8dl méz
1ek édes csiliszósz
őrölt bors, só

A húst feldaraboljuk, majd egy nagy fazékban feltesszük főni az egész borssal, sóval, a pucolt vöröshagymával és 2 gerezd fokhagymával. Kb 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd kiszedjük és hagyjuk hűlni. Amíg hűl az oldalas, elkészítjük a mázat. Egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mézet és az édes csiliszószt és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. Az oldast egy vékonyan kiolajazott tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalról megkenjük a mázzal. 200 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Sütés közben megfordítjuk. Kb. 20 perc alatt megpirul szépen mind a két oldala.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése