Mézes - mázas sült oldalas
10szem egész fekete bors
1fej vöröshagyma
4gerezd fokhagyma
3dl ketchup
0.8dl méz
1ek édes csiliszósz
őrölt bors, só
A húst feldaraboljuk, majd egy nagy fazékban feltesszük főni az egész borssal, sóval, a pucolt vöröshagymával és 2 gerezd fokhagymával. Kb 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd kiszedjük és hagyjuk hűlni.
Amíg hűl az oldalas, elkészítjük a mázat. Egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mézet és az édes csiliszószt és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát.
Az oldast egy vékonyan kiolajazott tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalról megkenjük a mázzal.
200 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Sütés közben megfordítjuk. Kb. 20 perc alatt megpirul szépen mind a két oldala.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése