2024. november 16., szombat

Churros

 Churros

-12 dkg puha vaj 
-0.5 tk só 
-15 dkg liszt 
-2 db tojás 
-2.5 dl víz 

- étolaj a sütéshez 
- fahéjas cukor a hempergetéshez

A churros elkészítéséhez a vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk. Egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, gyorsan keverni kezdjük fakanállal, kb. 2-3 percig, a massza el fog válni az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit átforgatva hagyjuk hűlni pár percig, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. A végeredmény egy lágy, úgynevezett égetett tészta lesz. A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és 10−12 centi hosszú rudakat nyomkodunk belőle közvetlenül a 170 fokos, bő olajba, és szép aranybarnára sütjük őket. A kisült churrosokat még melegen fahéjas cukorba forgatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése