2014. november 6., csütörtök

Emeletes élvezet

Emeletes élvezet

Hozzávalók
1. réteg
-25 dkg darált háztartási keksz
-5 dkg Ráma margarin
-5 dkg porcukor
-kb. 1dl tej
-1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 
2. réteg
-20 dkg túró
-5 dkg porcukor
-2 dl tejszín
-1 cs. vaníliás cukor
 
3. réteg
-2 cs. Aranka vaníliás krémpor
-5 dl tej
-1 cs. vaníliás cukor
 
4. réteg
-1,5 dl tejszín
-3 dkg porcukor
 
Tetejére:
-kb. 5 dkg reszelt csokoládé

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes kb.30 x 30-as formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát. A túrót villával összetöröm/nyomom, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom. Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom. A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
 
 
Ez a recept már régóta megvan, de még sosem készítettem el. De mivel mostanában többször emlegették a munkahelyemen így el kellett készítenem nekem is! :) Alíz oldalán lévő receptet vettem alapul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése