Pudingok királynője
Hozzávalók:
-6 dl tej
-3 dkg vaj
-12 dkg pocukor
-1 narancs reszelt héja
-4 tojás szétválasztva
-8 dkg zsemlemorzsa (vagy édes
morzsa)
-pici só
-6 ek lekvár
-vaj a forma kikenéséhez
Egy edénybe öntöttem a tejet, hozzáadtam a vajat, a cukor felét, a narancs
reszelt héját és
felmelegítettem, de nem kell felforralni. A tojások sárgáját a maradék cukorral
fehéredésig vertem egy hőálló tálban, majd folyamatos keverés közben
hozzáöntöttem a forró tejet. Belekevertem a morzsát, egy kivajazott jénaiba öntöttem és 15 percre félre tettem. A sütőt
bekapcsoltam 180 fokra, majd amikor bemelegedett betettem a jénait 20-25 percre.
Ezután kivettem, félretettem hűlni, de a sütőt nem kapcsoltam ki. A
tojásfehérjéket egy pici sóval elkezdtem felverni, majd amikor félkemény volt,
lassan adagoltam hozzá a porcukrot és kemény habbá vertem. A jénaiban a felfújt
tetejét megkentem a narancslekvárral és a tojáshabot egy habzsákból a tetejére
nyomtam, majd visszatettem a sütőbe kb. 20 percre.
A recept a troll konyhából származik és megtekinthető paleos változatban is ugyan itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése