- 1,2 kg eper
- 35 dkg kristálycukor
- 1 tasak dzsemfix szuper 3:1
Az epret megmossuk, eltávolítjuk a szárát és tetszés szerinti méretre vágjuk. Beletesszük a gyümölcsöt egy akkora fazékba/lábasba, melyben 'kényelmesen' elfér minden úgy, hogy kevergetni is tudjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd nagy lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. A forrástól számítva kb. 3 percig főzzük miközben kevergetjük. Leszedjük a tetején keletkezett habot és tiszta, előkészített üvegekbe merjük. Az üvegeket teljesen tegyük tele, majd jó erősen rázárjuk a tetejét és mindegyiket fejjel lefelé fordítjuk 3 percre.
Epres - banános dzsem
-50 dkg eper
-2 nagyobb banán
-25 dkg cukor
-1 kk Étkezési citromsav
-0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Az epret megmossuk, eltávolítjuk a szárát. Egy fazékba/lábasba téve ízlés szerint pürésítjük a banánnal együtt. Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni. A forrástól számítva kb. 3 percig főzzük miközben kevergetjük. Leszedjük a tetején keletkezett habot és tiszta, előkészített üvegekbe merjük. Az üvegeket teljesen tegyük tele, majd jó erősen rázárjuk a tetejét és mindegyiket fejjel lefelé fordítjuk 3 percre.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése