2015. június 5., péntek

Tejszínes eperleves

Tejszínes eperleves

-60 dkg eper
-5 evőkanál cukor
-3 dl tejszín
-2 evőkanál citromlé
-2 evőkanál eperízű pudingpor

+pár szem eper, tejszín, tejszínhab esetleg citromhéj

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturmixoljuk. Az eperízű pudingport és a cukrot elkavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Citromlével ízesítjük és hűtőben jól lehűtjük. Én annyit változtattam, hogy 1 kg epret használtam 10 dl vizet és egy csomag pudingot tettem bele valamit reszelt citromhéjat. Tálalhatjuk eperrel, tejszínnel, tejszínhabbal vagy éppen citrom héjjal.


Ezt a receptet is Aleda konyhájából kölcsönöztem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése