2015. november 10., kedd

Borsópörkölt?

Borsópörkölt?

– 1 fej vöröshagyma
– fél kg darált hús
– 2-3 teáskanál paprika
– 2 teáskanál só
– 1 leveskocka
– fél mokkáskanál bors
– 1 kis bögre rizs (kicsivel több, mint kétszeres víz)
– 20-30 dkg borsó (friss vagy mirelit)
– 4-5 kisebb sárgarépa karikázva (el is hagyható)
vagy esetleg egy nagy konzerv borsó-répa konzerv
– 2 evőkanál sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál ketchup

A hagymát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a paprikát, összekeverjük és hozzáadjuk a darált húst, a sót, a borsot, majd 5-10 perc alatt megpirítjuk a húst is. Ezután adjuk hozzá a rizst és a vizet, valamint leveskockát és a répakarikákat (ha nem konzerv). Kb 15-20 percig pároljuk, kevergetés mellett. Ha nem puhult még meg a rizs, vagy nagyon leragad, akkor adjunk még hozzá egy kevés vizet. Ha már majdnem teljesen puha a rizs, akkor adjuk hozzá a borsót (frisset vagy fagyasztottat, vagy ha konzerv), és a paradicsompürét/ketchupot és főzzük még durván öt percig, (míg a borsó meg nem puhul). Ha kell fűszerezzük utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése