2015. november 18., szerda

Rakott savanyú káposzta

Rakott savanyú káposzta

60-70 dkg savanyú káposzta
2 fej hagyma
60 dkg darált hús
1 bögre rizs (min. 3dl)
3-4 dl tejföl
1 evőkanál házi ételízesítő só, bors, paprika

Az egyik hagymát felaprítom és kevés olajon megpárolom, majd a káposztáról leöntöm a levét és hozzáadom. Egy kevés vizet öntök alá és fedő alatt párolom tovább. Közben a másik hagymát is felaprítom, megpárolom, hozzáadom a darált húst, sót, ételízesítőt és így párolom. Ha kész beleborítom a rizst és a kétszeres mennyiségű vizet még egy kicsit után fűszerezek és lefedve hagyom készre főni. Mikor minden megpárolódott, egy tepsi alján elosztom a fele káposztát, erre került a rizses hús, újra káposzta és jó sok tejföl a tetejére. Forró sütőbe teszem és addig sütöm míg megpirul a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése