Gesztenyés tekercs
A kakaós lapokhoz:
-25 dkg darált háztartási keksz
-18 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-1 evőkanál kókuszreszelék
-2 kávéskanál kakaópor
-fél dl sütőrum vagy tej
A töltelékhez:
-25 dkg gesztenyemassza
-10 dkg cukor
-12 dkg vaj
-1 evőkanál rum
-1 kávéskanál kókuszreszelék
A tetejére:
-15 dkg étcsokoládé
-1 teáskanál olaj
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron (fólián) célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést. A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük és megkenjük vele a tésztát, amit bejgli szerűen felcsavarunk. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket. Hűtőbe tesszük és amikor a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése