Mézeskalács
-50 dkg finomliszt
-kb. 1 dl méz
-15 dkg porcukor
-1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-2 tojás
-15 dkg vaj
Máz:
-1 tojásfehérje
-kb. 15 dkg porcukor
-1 csapott evőkanál étkezési keményítő (elhagyható)
-kb. 1 teáskanál citromlé
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és kb. 5mm vastagságúra nyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Előmelegített légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 7-8 percig sütjük.
A mázat is jól összedolgozzuk és zacskóba töltve (aminek a sarkán pici lyukat vágunk) díszíthetjük a már kihűlt formákat.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése