Kívül-belül sajtos pogácsa– 38dkg finomliszt
– fél kocka friss élesztő
– 60ml langyos tej
– 1 csapott mokkáskanál kristálycukor
– 12,5 dkg vaj
– 1 tojás
– 80-90g tejföl
– 1 púpos teáskanál só
– 15 dkg reszelt trappista sajt (fele a tésztába, fele a tetejére)
A tetejére:
– 1 tojás sárgája 1 csepp tejjel felverve
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Mikor felfutott akkor a többi hozzávalóval egyneművé gyúrjuk, gyors mozdulatokkal, lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki nagyobb méretű pogácsaszaggatóval. Kenjük meg a tetejüket tojással, tegyünk rá reszelt sajtot, majd tegyük a hideg sütőbe, melyet aztán közepes hőfokra, vagyis 180 fokra kapcsoljunk be. Addig süssük, míg szép aranybarna nem lesz a sajt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése