2016. december 28., szerda

Szűzpecsenye pan mártással

Szűzpecsenye pan mártással

-1/2 csésze olívaolaj
-1/3 csésze szójaszósz
-1/4 csésze vörös borecet
-1 citrom leve
-1-2 evőkanál Worcestershire szósz
-1-2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
-2 teáskanál száraz mustár
-frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
-4 gerezd fokhagyma, megtisztítva, aprítva
-1 kg sertés szűzpecsenye

Keverjük össze a fűszereket egy zacskóban, és a szűzpecsenyét tegyük bele, kb. 4-5 órán keresztül pácoljuk. Még jobb, ha egy éjszakán keresztül érlelődik a hús. Egy nagyon forró serpenyőben minden oldalát pirítsuk meg, majd helyezzük 180 fokos sütőbe. 30-40 perc alatt készre sütjük. Közben készítsük el a mártást. A pecsenye levéhez hozzá aduk a pácléből 3-4 evőkanállal, és kb 2 dl húslevest. Jól összeforraljuk, majd diónyi vajat teszünk hozzá, amitől a mártásunk selymes fényt kap, és szépen besűrűsödik. Szeletelés előtt legalább 5 percig hagyjuk a húst pihenni.  Tálaljuk sok zöldséggel, esetleg főtt burgonyával. A mártással húzzuk át a szűzpecsenyét, a többi mártást tálaljuk csészében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése